maanantai 5. elokuuta 2019

Hajusteet eivät kuulu urheiluun

Nyt on taas ihan pakko avautua aiheesta, joka itseäni mietityttää, ihmetyttää ja jopa raivostuttaa aika ajoin. Hajusteiden käyttö. En ole suinkaan kieltämässä keneltäkään hajusteita, vaikka itse sitä mieltä olenkin, että ilmankin tulee toimeen. Se, mitä minä en ymmärrä on niiden käyttö tilanteissa, joissa niitä ei ole tarpeen käyttää. Tästä tuli taas hyvä muistutus viikonloppuna, kun ystäväni kanssa osallistuimme Sami Hedbergin luotsaamaan Pullukka Run- nimiseen juoksutapahtumaan.


Kyllä, ymmärrän, että kyseessä on enemmänkin leikkimielinen urheilutapahtuma, mutta mitä minä en ymmärrä on se, että lähteäkseen osallistumaan juoksuun, tulisi tuoksua. Mieluiten vielä jollekin tunnistettavalle merkille, jonka litrahinta on lähellä keskiverto suomalaisen kuukausiansiota. Se, laitatko hajuvettä ei ratkaise sitä, tuletko viiden tai kymmenen kilometrin lenkiltä voittajana. 


Voin jo ihan kokemusasiantuntijana kertoa, että urheiltaessa tai liikuttaessa reippaammin, alkaa ihmisen aineenvaihdunta toimimaan, joka tarkoittaa suurimmalla osalla sitä, että neste virtaa. Kansan kielellä hiki. Nyt sitten on kaadettu sitä avo- tai aviopuolisolta jouluna lahjaksi saatua hajustetta desikaupalla niskaan ja rinnuksille, jolloin tämän hien mukana alkaa myös hajuste virrata.  Sitten on meitä hieman hajusteyliherkkiä, jotka nautimme tästä hien ja hajusteen yhdistelmästä. Nautimme jopa niin, että aivan kyynel silmään vierähtää. Ei herkistymisen vaan pikemminkin altistumisen seurauksena.


Lauantain juoksussa jouduimme ystäväni kanssa ohittamaan yhden jos toisenkin hajustetun ja juuri kun sait raitista ilmaa päästyäsi ohitse, odotti jo seuraavan selkä nenäsi edessä. Jos jotain positiivista, niin hyvänä kirittäjänähän nämä toimivat, koska ohitse on päästävä. Taakse ei voi jäädä. Kyllä se vain valitettavasti on niin, että yhdeksän kertaa kymmenestä nämä hajuherneet ovat naispuolisia. Miehet ei paljon partavesiä läträile lenkille lähtiessään. Tai sitten minä en ole heihin törmännyt.


Haistaan sitten vaikka rehellisesti hielle, mutta jätetään ne hajuvedet ja muut imelät liemet pois nahalta kun urheillaan. Treffiseuraa lenkkipoluilta etsivien ei kannata huolestua; on olemassa tehokkaita hajusteettomia deodorantteja, jotka pitävät huolen, että seura ei jää saamatta hien hajun takia. Yöjuoksut ovat sitten asia erikseen.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti