keskiviikko 7. elokuuta 2019

Kierrätysnurkkaus keittiöön- vinkki jätteen lajitteluun

Kierrättäminen on yksi helpoimmista tavoista osallistua ympäristön hyväksi tehtävään työhön. Itse ole kierrättänyt kotitalousjätettä aina siitä lähtien, kun muutin omilleni asumaan. Paperinkeräyksen kautta pahvin, lasin ja metallin kierrättämiseen ja nyt viimeisimpänä muovin.

Ongelmaksi ei ole muodostunut niinkään se, että miten asiat lajitellaan, vaan se, mihin ne lajitellaan. Kahden hengen taloudessakin tulee yllättävän paljon kierrätykseen kelpaavaa jätettä ja alkaa olla jo työn ja tuskan takana saada näitä mahtumaan mihinkään.

Kaupunkikodissamme asun pääasiallisesti yksin ja jopa sielläkin alkoi keittiön nurkka täyttyä jos vaikka minkälaisista kasseista, pusseista ja laatikoista. Tässä kävi kuten kaikessa sisustamisessa; aikansa ongelmakohtaa tuijotettuaan sitä joko turtuu siihen, mitä näkee tai sitten alkaa toimia. Minulle kävi tämä jälkimmäinen, se mielestäni parempi vaihtoehto.



Olin jokin aikaa sitten vaihtanut keittiönpöydän ja entisen pöydän kansi oli jäänyt vasten keittiön seinää seisomaan. Tähän pöytälevyyn päätin kiinnittää lajittelulaatikot, sillä kiviseinään poraaminen ei nyt tuntunut hyvältä vaihtooehdolta. Näin tehtynä koko "kierrätyslaitos" on myös helposti siirrettävissä.


Valitsin laatikoiksi Jyskin malliston punotut puukorit
(tarjouksessa 4,50e/kpl), jotka kiinnitin takalevyyn pienillä ruuveilla. Korien tuotelappuihin kiinnitin uudet laput, joista korien sisältö on helposti luettavissa. 

 
Minä piirtää tuhersin laput itse, mutta netistä löytyy ihan valmiita tulostettaviakin merkkejä, joita voi hyödyntää.

Isoja nämä korit eivät ole (n.27x27), mutta näin yhden hengen jätteille oikein sopivan kokoiset. Tuleepahan käytyä ahkerammin jätekatoksella tyhjentämässä eikä kerry liikaa viemistä kerralla.


Jos et voi piilottaa sitä, tuo se esille. Kierrättämisiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti