tiistai 16. heinäkuuta 2019

Kesäkukat alennuksesta- kuivahtaneista taimista kukoistukseen

Olin tänä vuonna hieman myöhässä kesäkukkahankintojen kanssa ja kun viimein heräsin siihen, että kesä todellakin on tulossa, oli se taimitarha, josta yleensä kukkani hankin, laittanut ovensa jo kiinni. 
 
Ajattelin jopa, että ei sitten hankita kesäkukkia ollenkaan ja laittelin krassin-, kehäkukan- ja auringonkukansiemeniä multaan. Kyllähän niistä jossain vaiheessa jotain kukan tapaista kasvaisi. Nämä edellä mainitut kukat ovatkin ainoita, joita olen saanut siemenestä kasvamaan.
 
Takuuvarma krassi lähti hyvin kasvuun.
 
Käydessäni sitten muilla ostoksilla Tokmannilla ja Hong Kongissa, vilkaisin vielä kesäkukkatarjonnankin. En yleensä näistä kaupoista kesäkukkia hanki, sillä haluan kannattaa paikallista puutarhaa, mutta nyt alennushaukkana silmiini osui heti Japaninkellon taimet, jotka olivat jo parhaat päivänsä nähneet. Kuivuneita, kukattomia taimia ja hintaan 0,50e kpl. Hulluhan se on, joka ei osta kun halvalla saa, joten nopea tsekkaus ja taimet olivat kassissani.
 
 
 Viikko siihen meni ja ensimmäiset kukat ilmestyivät Japaninkelloon. Uusi multa ja reipas kastelu saivat tämän kaunottaren heräämään jälleen eloon.
 
 
 Tähtisilmän taimet löytyivät Tokmannin poistopisteeltä euron kappalehintaan. Nuppuja näissä oli, mutta varsinainen kukinta on alkanut vasta nyt.
 
 
 Krassi viihtyy hyvin Tähtisilmän seuralaisena.
 
Suosi poistotaimissa niitä, joiden juuret ovat vielä terveen oloiset. Itse kasvi voi olla melko kuivakin, mutta mikäli juuret näyttävät vielä eloisilta, on kasvin kasvuun lähdössä vielä toivoa. Juuria voi varovasti availla, varo kuitenkin katkomasta niitä.
 
Hyvä multa, lannoitus ja tarpeellinen määrä vettä takaavat sen, että pienestä, kuivahtaneesta ja kukattomasta kesäkukasta voi saada vielä pitkään iloa kukkivana ja kauniina.
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti