keskiviikko 13. helmikuuta 2019

Ihanan kamala Sweetie

Mikä on tuo heviosastolle saapunut greipin ja appelsiinin risteytykseltä näyttävä hedelmä? Minun oli pakko ottaa tästä selvää ja tein kuten  yleensä innostuessani: en perehtynyt asiaan sen enempää kuin sen, kuinka paljon kilohinta on ja mikä numero punnitessa valitaan.



Ostin heti alkuun kolme sweetietä. Kaikissa oli ihanan raikas limen väri pinnassa. Se mikä yllätti, oli kyseisen hedelmän melko paksu kuori. Itse syötävää osaa ei kovinkaan paljoa jää suhteessa siihen, minkä kokoinen hedelmä on.


Päätin käyttää osan hedelmistä tuorepuristettuun mehuun yhdessä vihreän omenan, appelsiinin ja inkiväärin kanssa. Vielä tässäkään vaiheessa en maistanut hedelmää, koska oletin (virhe) sen nimensä mukaisesti olevan makeaa.



Kuoret pois ja mehuksi!


Sitten nauttimaan. Tai miten nyt kukin nautinnon tulkitsee. Tässä tapauksessa huomasin, että sweetie oli erittäin karvaan makuista ja tuotti mehuun ikävän jälkimaun. Missä vika? Eikä tämän pitänyt olla sweetie?!

Ja niinhän siinä kävi, että  vasta tässä vaiheessa tutustuin herra Googlen kautta tarkemmin tämän hedelmän sielunelämään. Sieltähän sitten paljastui, että kaupassa ihanan raikkaana pitämäni limenvihreä väri kertoo itse asiassa siitä, että kyseinen hedelmä on vielä raaka. Sweetie nautitaan siinä vaiheessa, kun se on hailakan keltainen. Opinko tästä jotain? Tuskin. Innostun jälleen, kun näen jotain uutta, jota voisin mehuissani käyttää. Innostun ja tutustun vasta myöhemmin.

Nyt olen maistanut kyseistä hedelmää myös kypsänä ja suosittelen kokeilemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti