maanantai 7. tammikuuta 2019

Hyötyliikuntaa tälle vuodelle lisää

Kirjoittelin tuossa syksyllä siitä, kuinka vaikeaa on lähteä liikkumaan työpäivän jälkeen, kun koko ajan on pimeää. Tilanne ei sinällään ole muuttunut miksikään; pimeää on edelleen ja vaikeusaste samalla tasolla. Olenkin noudattanut jo silloin hyväksi havaittua heti-työpäivän-jälkeen-liikkumaan- metodia.


Olen ottanut tälle vuodelle tavoitteeksi myös lisätä hyötyliikunnan määrää ja mikäpä siihen olisikaan parempi keino kuin kävellä työmatkat. Aloitin tänään. Tosin kevensin alkua sillä, että menin aamulla autolla töihin ja nyt illalla kävelin takaisin. Tarkoittaa siis sitä, että aamulla ei ole tekosyytä jättää kävelemättä, koska autoa ei ole käytettävissä.


Miten mukavalta tuntuikaan tuo reilun 40 minuutin kävely raikkaassa ulkoilmassa sisätiloissa vietetyn työpäivän päätteeksi! Aamulla syön aamupalan sitten töissä kun olen ensin kävellyt sinne. Aamun aerobinen tulee sillä kuitattua. Nyt näin, ehkä jo ensi viikolla kävelen sekä meno- että paluumatkan.


Luntakin on tullut ihan ja pyytämättä, joten pihan lumityöt otan tänä vuonna liikunnan kannalta enkä edes ajattele valittavani asiasta. Oman pihan lumityöt toki jäävätkin vain viikonloppuisin hoidettaviksi, koska olen viikot toisella paikkakunnalla töissä, mutta silti.


Jos on matka, johon voin kävellä, kävelen tai jos valittavana on portaat hissin sijaan, menen portaita. Pieniä asioita, mutta yhdessä muun liikunnan kanssa nämä aktivoivat myös ja pitävät kuntoa yllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti