perjantai 5. kesäkuuta 2020

Kuusenkerkistä siirappia

Kuusenkerkkäsiirappi


1 l kuusenkerkkiä
2 l vettä
4 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria


Liota kuusenkerkkiä yön yli vedellä täytetyssä astiassa.


Siivilöi kerkät ja laita ne kattilaan, johon olet mitannut kaksi litraa vettä. Keitä miedolla lämmöllä noin kaksi tuntia. Siivilöi kerkät ja ota keitinvesi talteen.


Keitinvettä tulisi olla nyt noin litran verran. Lisää sokerit ja keitä vielä toiset kaksi tuntia ilman kantta. Seos muuttuu pikkuhiljaa tummaksi ja siirappimaiseksi. Mitä pidempään keität, sen paksumpaa siirapista tulee.


Voit maustaa siirappia halutessasi inkiväärillä.



Alkuperäinen resepti löytyy täältä: https://www.soppa365.fi/reseptit/kodin-kuvalehti/lisukkeet-juomat-muuta/kuusenkerkkasiirappi


Muistathan, että kuusenkerkkien kerääminen ei kuulu jokamiehenoikeuksiin. Kysy siis aina maanomistajan lupa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti