sunnuntai 8. maaliskuuta 2020

Aurinkoisia ajatuksia ja kuvia

Kuva: Canon 6D 50mm, F2.5, ISO 100, 1/2000s
Kuvaaja: @nightymare0_0

Minä se kuulkaa heräsin eloon. Eikä siihen muuta tarvittu kuin auringon näkyminen taivaalla. Valolla on suunnaton vaikutus minuun ja nyt en puhu Osramin tai Airamin tuottamasta kirkkaudesta, vaan ihan luonnon omasta lampusta- auringosta.

Aurinko on ollut ensisijainen valonlähteemme tuhansien vuosien ajan ja ihmisen vuorokausirytmi ohjautuu valon kautta. Ei se siis ihme ole, että aktiivisuus kasvaa heti kun valoa on vuorokaudessa lisää ja syksyn tullen sitä ohjautuu lepovaihteelle.

Liian vähäisen valon määrän on jopa todettu voivan aiheuttaaa lievää masennusta. Tämä on helppo allekirjoittaa. On vaikeaa pysyä positiivisena, kun pimeää on aamusta iltaan ja silloinkin, kun hieman näkee ilman otsalamppua, on väripaletista käytössä sävyt harmaasta mustaan.

Mutta nyt. Nyt nautin auringosta ja siitä, että tästä on suunta vain eteenpäin. Päivät pitenevät ja aurinko on joka päivä korkeammalla. Aamuisin voi nähdä jo päivän valkenevan eikä töistä kotiin tullessa vielä muutamaan tuntiin ole pimeää.

Kuva: Huawei P20 PRO

Mieliala ja D-vitamiinitaso nousee auringon mukana. Kaupanpäälle saa kasvoille luonnollista hehkua ja lakkaa näyttämästä pakastealtaan broilerille. Kirjoitan tätä todennäköisesti jonkinasteisessa hekumassa, mutta se ei haittaa. Näihin tunnelmiin on hyvä sitten palata, kun taivaalta tulee kaatamalla vettä ja paras paikka on sohvalla viltin alla.Kuva: Huawei P20 PROKuva: Canon 6D 50mm, F2.5, ISO100, 1/2000s
Kuvaaja: @nightymare0_0
***Aurinkoisia hetkiä kaikille!***


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti