tiistai 7. toukokuuta 2019

Testissä kikhernepasta

Yritysten ja erehdysten kautta olen viimein tajunnut sen, että  vehnä ei vaan minulle sovi. Suurena pastan ystävänä tilanne voisi olla sietämätön, mutta onneksi  kaupan hyllyt suorastaan notkuvat eri vaihtoehtoja gluteenitonta ruokavaliota noudattaville tai meille, vehnän välttelijöille.

Lähimarketin hyllyltä silmiini osui minulle uusi tuttavuus; kikhernepasta. Tätä on pakko kokeilla. Pastapaketin hinta, lähes kolme ja puoli euroa parinsadan gramman paketista, laittoi hieman nikottelemaan, mutta mitäpä sitä ei tekisi terveellisemmän ruokavalion eteen.



Palmuston kikhernepasta on pakattu luontoystävällisesti paperiin ja avainlippu- merkki kertoo tuotteen suomalaisuudesta. Siis jo pelkästään ostaminen on hyvä teko. Hienoa, tunnen jo heti olevani astetta parempi ihminen.

Esteetikkoa paketin ulkonäkö miellyttää ja itse tuotteesta on kääntöpuolella kattava esittely. Itseäni miellytti eniten tieto siitä, että kikherne, eli kahviherne, pitää sisällään hitaasti imeytyviä hiilihydraatteja. Hyvästi verensokerin heilahtelu ja jo tunnin päästä nälkäänsä muriseva vatsa.


Pasta on nauhan muodossa ja riippuen siitä, miten hyvin se on kauppakassissa säilynyt murjoutumiselta, on se pakattu erikokoisiin nippuihin. En ole koskaan nenääni kikherneeseen laittanut, joten en tiedä, miltä itse herne tuoksuu, mutta paketin auetessa huomaan, että tuoksu on melko voimakas, jopa luonnoton. Ei tässä kyllä terveys ja raikkaus tuulahda tai sitten minä vain olen niin säilöntäaineisiin ja pakkauskaasuihin turtunut, etten tiedä paremmasta.




Valmistusajasta tulee heti plussaa. Pastaa keitetään kolmesta neljään minuuttia. Itse lisäsin keitinveteen merisuolaa. Kerrankin pasta oli valmista ennen kastiketta.


Monia vehnättömiä pastoja kokeilleena tämä saa pisteet siitä, että pasta ei kypsänä ns liimaannu tai mene mössöksi, vaikka en siihen oliiviöljyä, paketin ohjeen mukaan, lisännytkään. Itse maku on hyvin neutraali, mutta kukapa sitä pastaa pelkiltään syö.




Tällä kertaa tein kinkku-aurajuustokastikkeen pastalle kaveriksi. Itse pastan suutuntuma on jauhomainen, mutta mitä muutakaan voi odottaa tuotteelta, joka sisältää vain kikhernejauhoa ja vettä. Vehnättömyyden valinta tarkoittaa usein ns sitkosta tinkimistä. Ja mikäli mauttomuus haittaa niin mausteet on keksitty.


Nopea tutustuminen ko tuotteeseen vakuutti ainakin minut ja tämä tulee osaltaan korvaamaan ruokavaliossani vehnäpastan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti