torstai 16. toukokuuta 2019

Kirppislöydöt tänään- mekon hinnalla muutakin

Uskoin intuitioon ja se kannatti. Olen lähdössä ensi viikolla pääkaupunkiimme Helsinkiin ja tilaisuuteen, jossa pitäisi laittaa ns parempaa Seppälää päälle. Pukukoodina kutsussa luki tumma puku. Googlettamalla taas selvittiin tästäkin ja lähdin kauppakeskukseen ajatuksenani löytää jokin kiva pikkumusta leninki.


Vilan liike on yleensä hyvä valinta ja sinne suuntasin nytkin. Myyjättären suosituksesta päädyin kokeilemaan jotain erilaista, haalaria. On kuulemma muotia, että lahkeet ovat hieman liian lyhyet. Minulla, pitkäjalkaisella, se aiheuttaa lähinnä Pelle Hermanni-efektin. Tähän vielä päälle sirot 41-koon kengät niin Tivoli Sariola saisi uuden klovnin.


Sitten sovitin mustaa pitsimekkoa. Pitsiä tuntuu nyt olevan kaikessa juhla- sekä arkivaatteessa. Katselin itseäni peilistä ja totesin myyjälle heidän sovituskopin peilin vääristävän näkymää. Iloinen ja avulias myyjätär lohdutti sanoen minun vain seisovan liian lähellä. Siirryin kauemmaksi. Mekko oli kyllä kivan näköinen ja hintakaan (39,90e) ei talouttani horjuttaisi liiaksi. Jätin mekon hetkeksi varaukseen ja kävin muita kauppakeskuksen liikkeitä lävitse vain huomatakseni, ettei niiden tarjonta yltänyt samalle tasolle pitsimekon kanssa. Jokin kuitenkin käski minua vielä olemaan ostamatta mekkoa. Tarkistaisin kotona vaatekaapissa roikkuvat mekkoni ja mikäli niistä ei mitään voisi enää käyttää, ehtisin vielä maanantaina käymään Vilalla uudestaan.


Toppi 3e- Mekko 6e
Matkalla kotiin päätin käydä vielä tutulla kirpputorilla, jossa silloin tällöin kiertelen etsimässä löytöjä. Tällä kertaa se todellakin kannatti. Heti paikalle päästyäni silmiini osui rekissä jotain mustaa ja mekon mallista ja kas, siinähän se pikkumusta nyt oli silmieni edessä.  Hintaa 6 euroa. Mekko kävi päälleni kuin se olisi varta vasten tehty eikä peilikään vääristänyt näkymää, joten ostopäätös oli helppo tehdä. Samassa rekissä oli myös myynnissä uusi Vilan pitsitoppi (3e), joka lähti matkaan mekon ohella. Olin siis käyttänyt nyt yhdeksän euroa vajaan neljänkymmenen euron sijaan, joten parin pöydän päässä myynnissä olleet Vallilan kankaasta tehdyt verhot lähtivät myös matkaan. Hyvä kirppispäivä ja osoitus siitä, että joskus kannattaa vain kuunnella vaistoaan. Säästöä nyt ei varsinaisesti tullut, mutta mekon hinnalla sain muutakin.


Kierrättäminen on myös ekologista ja olisihan se nyt ollut ihan hullua ostaa taas uutta mekkoa, kun kaappi ei kiinni mahdu entisistäkään...








Vallilan Texas-kankaasta ommellut verhot kirpputorilla 20e.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti