torstai 6. joulukuuta 2018

Ei se näkö, vaan se maku. -Juustosarvet-

En ole koskaan pitänyt itseäni kovinkaan hyvänä leipojana ja sain taas muistutuksen taidoistani tiistaina, kun päätin leipoa töihin. Perinteiset juustosarvet ja niiden tekoon aikoinaan arkistoitu helppo ohje esiin ja leipomaan. Kuinka helppoa. Vai oliko sittenkään...


Taikina tarttui pöytään ja  uunista tuli ulos kyllä kaikkea muuta kuin juustosarven näköistä tekelettä. Töihin nämä kuitenkin vein ja nauraen näitä söimme. Totesin, että onneksi maku ratkaisi tämän minun voitokseni. Kollega nimesikin nämä oudon näköiset tekeleeni "juustomöttösiksi".  Laitan tähän vielä ohjeen näihin helppoihin (hymyä) juustosarviin, jotka kuuman juoman kanssa maistuvat vaikka iltapalana.




4dl jauhoja


2tl leivinjauhetta


2dl juustoraastetta


suolaa


50g margariinia


purkki kermaviiliä


Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi pehmeä rasva joukkoon. Lisää kermaviili. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaulitse ympyrän muotoon. Leikkaa ympyrä kahteentoista kolmioon. Lisää halutessasi sarven täytteeksi vielä juustoraastetta tai vaikka kinkkua ja rullaa kolmio leveästä päästä kohti kärkeä.


Paista 225 asteessa noin 8-12min.






        Tältähän niiden sitten tulisi näyttää :)








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti